Bombite cu visine (betivance)
- 250 g biscuiti;
- 125 g nuci putin prajite;
- 50-100 g fulgi de migdale (optional);
- 3 lg zahar;
- 3 lg cacao;
- 1 pahar apa;
- 100 g unt
- rom, vanilie, migdale, scortisoara, nuca de cocos
- Visine din visinata bineinteles (pentru umplut bombitele)
Apa, zaharul si praful de cacao se pun la fiert; cand da in clocot se pune untul si se amesteca continuu. Acest sirop fierbinte se toarna peste amestecul de nuci, migdale si biscuiti rasi. Se lasa sa se raceasca dupa care se pun esentele.
Se fac mici bombite (ca niste sfere) in care se pun visinile si se rostogolesc prin zahar tos, nuca de cocos, cacao sau scortisoara.
Eu nu le fac in acest fel dar sunt bune si asa :D
RăspundețiȘtergereSecretul sta in visina...daca visina nu e nimic nu e. :P
RăspundețiȘtergere