Bombite cu visine (betivance)





Ingrediente:
  • 250 g biscuiti;
  • 125 g nuci putin prajite;
  • 50-100 g fulgi de migdale (optional);
  • 3 lg zahar;
  • 3 lg cacao;
  • 1 pahar apa;
  • 100 g unt
  • rom, vanilie, migdale, scortisoara, nuca de cocos
  • Visine din visinata bineinteles (pentru umplut bombitele)
Se preseaza sau se dau pe razatoare biscuitii si nucile. 
Apa, zaharul si praful de cacao se pun la fiert; cand da in clocot se pune untul si se amesteca continuu. Acest sirop fierbinte se toarna peste amestecul de nuci, migdale si biscuiti rasi. Se lasa sa se raceasca dupa care se pun esentele.
Se fac mici bombite (ca niste sfere) in care se pun visinile si se rostogolesc prin zahar tos, nuca de cocos, cacao sau scortisoara.
Pofta buna!







Comentarii

Trimiteți un comentariu

Cea mai vizualizata reteta!