Minieclere cu crema de vanilie




Pentru profiterol (cojile de ecler):

  • o cana de ulei
  • 2 cani cu apa
  • 2 cani cu faina
  • 8-10 oua.
Pentru crema iti trebuie:
  • 500 ml lapte
  • 50 g faina (3lg amidon)
  • 5 lg zahar
  • 4 galbenusuri (albusurile spuma optional)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 pachet unt
  • ciocolata neagra de menaj.
Pregatesti asa:
  1. Pui uleiul cu apa la  fiert.  
  2. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si de adauga faina; amesteci bine pana se desprinde aluatul de pe marginea cratitei.
  3. Lasi la racit si adaugi ouale unul cate unul amestecand continuu pana se omogenizeaza.
  4. Iei cu posul din aluat si asezi in tava unsa cu unt (posul cu varful dantelat).
  5. Dai tava la cuptor 180 gr pt 10-15 minute, apoi le lasi la racit.
  6. Pentru crema amesteci cu telul laptele, faina, zaharul, galbenusurile si zaharul vanilat.
  7. Pui vasul pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa, dupa care lasi sa se raceasca.
  8. Adaugi untul si amesteci apoi cu albusurile batute spuma (optional).
  9. Tai gogoselele pe jumatate si le umpli cu crema.
  10. Ciocolata de menaj o topesti si ornezi minieclerele.

 Pofta buna!








Comentarii

Cea mai vizualizata reteta!