Minieclere cu crema de vanilie
Pentru profiterol (cojile de ecler):
- o cana de ulei
- 2 cani cu apa
- 2 cani cu faina
- 8-10 oua.
- 500 ml lapte
- 50 g faina (3lg amidon)
- 5 lg zahar
- 4 galbenusuri (albusurile spuma optional)
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 pachet unt
- ciocolata neagra de menaj.
- Pui uleiul cu apa la fiert.
- Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si de adauga faina; amesteci bine pana se desprinde aluatul de pe marginea cratitei.
- Lasi la racit si adaugi ouale unul cate unul amestecand continuu pana se omogenizeaza.
- Iei cu posul din aluat si asezi in tava unsa cu unt (posul cu varful dantelat).
- Dai tava la cuptor 180 gr pt 10-15 minute, apoi le lasi la racit.
- Pentru crema amesteci cu telul laptele, faina, zaharul, galbenusurile si zaharul vanilat.
- Pui vasul pe foc si amesteci continuu pana se ingroasa, dupa care lasi sa se raceasca.
- Adaugi untul si amesteci apoi cu albusurile batute spuma (optional).
- Tai gogoselele pe jumatate si le umpli cu crema.
- Ciocolata de menaj o topesti si ornezi minieclerele.
Comentarii
Trimiteți un comentariu