Briose cu crema de branza



Muffins:
  • 200 de grame de zahar
  • 250 de grame de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 50 de grame de unt
  • 100 ml de smantana
  • 3 oua si un galbenus
Umplutura:        
  • 200 de grame de crema de branza (sau branza proaspata de vaci, trecuta prin sita)
  • 60 de grame de zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 albus
  • 150 de grame de visine (congelate, proaspete, din compot)
Crema:
  • 120 gr unt
  •  220 gr zahar pudra
  •  2 linguri lapte
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • coloranti alimentari, in cazul meu roz

Pt. muffins – se bat trei oua si un galbenus cu zaharul si zaharul vanilat pana se formeaza o crema consistenta.
Se adauga untul topit si smantana si se mixeaza din nou; apoi se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Se amesteca totul cu miscari verticale, pana la incorporarea completa a ingredientelor uscate.


    Pentru umplutura: se bate albusul spuma cu zaharul si zaharul vanilat; se adauga branza. Se pastreaza 12 visine iar restul se zdrobesc si se adauga in umplutura. Se amesteca bine compozitia.
    Compozitia pentru aluat si cea pentru umplutura se pun separat in doua sprituri cu deschizatura mare.
    Se pregateste tava pentru muffins, asezandu-se cosuletele speciale de hartie sau se unge cu unt si tapeteaza cu faina.
    Se toarna in fiecare forma un strat de aproximativ un centimetru din compozitia pentru aluat, apoi se spriteaza in mod egal compozitia pentru umplutura:
    In fiecare forma se aseaza cate o visina, apoi, cu ajutorul spritului, se toarna aluatul, incepand cu un cerc exterior care sa “inchida” in centrul lui umplutura:
    Se imparte aluatul deasupra tuturor – ajunge la fix, nici mai mult, nici mai putin

    Se introduce tava in cuptorul preincins la 180 de grade pentru 15-20 de minute. Asa arata dupa ce s-au copt, cresc foarte frumos
    Se orneaza dupa preferinta; se pot servi si pur si simplu pudrati doar cu zahar pudra.

     Preparare crema: 
    Cat timp avem briosele in cuptor pregatim crema. Untul trebuie sa fie la temperatura camerei (sau il incalzim putin 1-1,5 minute la microunde cu programul de decongelare). Il frecam cu o lingura de lemn pana devine spumos si apoi incepem sa adaugam treptat zaharul pudra dat printr-o sita fina. Dupa ce am incorporat zaharul adaugam laptele, extractul de vanilie si colorantul alimentar (praf, gel, pasta) in culoarea dorita.
    Pofta buna!






    Comentarii

    Cea mai vizualizata reteta!