Placinta de bostan (dovleac)

Ingrediente aluat:

  • o cana sau doua de apa calduta;
  • o lgt de sare;
  • 2 lg de ulei (eu nu mai aveam ulei asa ca am pus 2 lg de untura si a iesit mult mai frageda si mai gustoasa);
  • 2 lg de otet;
  • faina cat cuprinde.

Ingrediente umplutura: 

  • 500-600 grame de dovleac;
  • 2-3 lg de zahar;
  • un vf de cutit de sare;
  • o lg ulei (optional);
  • 2 lg de gris;
  • vanilie, scortisoara;
  • nuci prajite (eu nu am avut de data aceasta).
Preparare foi: Se amesteca apa calduta cu sarea si cu untura in cazul meu. Apoi se adauga otetul si faina. Se framanta aluatul si se lasa la frigider vreo ora.

Preparare umplutura: dati dovleacul la robot sau pe razatoare; il amestecati cu vreo 2 lg de zahar, scortisoara si vanilie (daca doriti puteti adauga si vreo 2 lg de ulei) si il puneti pe foc mic timp de vreo jum de ora. Apoi adaugati 2 lg de gris si amestecati bine.

Impartiti aluatul in doua bucati; intindeti prima foaie de aluat; adaugati umplutura (presarati cu nuca prajita) si apoi rulati foaia. Procedati la fel si cu cea de-a doua foaie si asezati-le in tava. Ungeti-le cu ou batut (crestati daca vreti placinta ca la strudel). Dati-o la cuptor pt vro 40-45 min la 170 grade. Eu, de obicei, ung placinta cu ou cu 10 min inainte sa scot placinta din cuptor.
Imi pare rau ca nu am avut timp sa fac poza la toata placinta....dimineata cand m-am trezit jumatate deja era papata. Am reusit sa fac la ultima bucatica. Data viitoare o sa fac sub forma de rulou...dupa dorinta sotului bineinteles.
Pofta buna!

Comentarii

Cea mai vizualizata reteta!