Rulada cu mascarpone si afine

Pentru blat:


  • 6 oua;
  • 6 lg zahar;
  • 4 lg faina;
  • 2 lg cacao;
  • un plic zahar vanilat.

Pentru crema:



  • 125 g mascarpone;
  • 125 ml frisca;
  • 100 g zahar pudra;
  • jum. plic de zahar vanilat;
  • cateva linguri de dulceata de mure sau de afine.

Pentru glazura:



  • 125 g ciocolata;
  • 50 ml frisca lichida;
  • 25 g unt.
Pregatesti foaia asa: separi albusurile de galbenusuri si le bati spuma cu 4 lg de zahar. Freci galbenusurile cu 2 lg de zahar si zaharul vanilat. Unesti cele 2 compozitii, cerni deasupra cacao amestecata cu faina, intinzi compozitia rezultata in tava de la cuptor tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 180 grade pentru vreo 10-15 min. Cand e gata se scoate si se pune blatul pe un prosop umed dupa care se ruleaza si se lasa la racit.
Crema: se bate frisca si se adauga branza mascarpone batuta spuma cu zaharul pudra si cu zaharul vanilat. Se mixeaza bine si se intinde un strat uniform pe foaia de rulada. Deasupra se pun cateva linguri de dulceata si apoi se ruleaza usor si se adauga la frigider timp de o ora.
Glazura: se prepara pe baie de aburi, din frisca, ciocolata si unt si se decoreaza dupa bunul plac.

Comentarii

Cea mai vizualizata reteta!