Salam de biscuiti
Ingrediente (folositi o cana de 250ml pentru a masura):
- 1 kg de biscuiti clasici
- 250 gr de unt
- 1 cana de zahar tos
- 2 cani de apa
- ½ cana de lapte
- zahar vanilat dupa gust (2-3 pachetele)
- o fiola esenta de vanilie
- o fiola esenta de rom
- 2 lingurite de scortisoara
- 200 gr stafide si 300 gr rahat
- 3 linguri de cacao
- 1 kg de biscuiti clasici
- 250 gr de unt
- 1 cana de zahar tos
- 2 cani de apa
- ½ cana de lapte
- zahar vanilat dupa gust (2-3 pachetele)
- o fiola esenta de vanilie
- o fiola esenta de rom
- 2 lingurite de scortisoara
- 200 gr stafide si 300 gr rahat
- 3 linguri de cacao
La inceput, ne inarmam cu rabdare si rupem biscuitii in bucatele
mici.
Fierbem apa, laptele si zaharul la foc
potrivit pana cand se topeste zaharul. Adaugam apoi cacao, zaharul vanilat,
scortisoara si esentele de vanilie si rom in sirop. Amestecam bine si adaugam
si untul. Lasam siropul pe foc mic pana cand se topeste si untul.
Dupa ce untul e topit, luam siropul de pe foc si il turnam,
cald fiind, peste biscuiti. Adaugam si stafidele, rahatul taiat cubulete si nucile; apoi amestecam bine totul. Nu va
fie teama sa va folositi mainile, asa veti framanta cel mai usor. Acoperiti
vasul cu folie alimentara si lasati-l 15 minute sa se umezeasca bine toti
biscuitii si sa se prinda compozitia.
Intindem folie alimentara mai groasa sau o punga de plastic pe
masa de lucru si punem in mijloc ½ din cantitatea de compozitie. Modelam cu
mainile salamul de biscuiti astfel incat sa ia forma… de salam . Strangeti
bine de tot compozitia, pentru ca salamul de biscuiti sa fie foarte omogen. Pe
masura ce il rulati cu folia, continuati sa strangeti foarte bine. Urmeaza sa
il dati la frigider cateva ore inainte de a-l taia.
Comentarii
Trimiteți un comentariu