Negrese cu bezea
Reteta o am dintr-un caietel mai vechi cu muuuuuulte retete bune de la o colega foarte draga mie.
Ingrediente:
Se opresc 6-7 linguri pentru gazura. Dupa ce s-a racut putin se pun galbenusurile, faina, praful de copt, romul, nucile si albusurile batute spuma.
Eu am facut o modificare aici: am pus in compozitie doar galbenusurile iar din albusuri + 250 grame de zahar am facut bezeaua pe care am turnat-o la sfarsit. In reteta colegei se adauga doar glazura de ciocolata in loc de stratul de bezea.
150 grade - 20 minute - cuptor electric
Bezeaua am pus-o la sfarsit dupa ce s-a copt prajitura si am mai lasat-o inca vreo 5 minute dupa care am oprit cuptorul.
Ingrediente:
- o cana de lapte;
- 400 grame zahar;
- un pachet de margarina;
- 100 grame cacao (am avut neagra si a iesit chiar gustoasa asa);
- 4 oua;
- 1 praf de copt;
- 100 grame faina;
- nuci prajite si sfaramate (de data aceasta nu am avut).
Se opresc 6-7 linguri pentru gazura. Dupa ce s-a racut putin se pun galbenusurile, faina, praful de copt, romul, nucile si albusurile batute spuma.
Eu am facut o modificare aici: am pus in compozitie doar galbenusurile iar din albusuri + 250 grame de zahar am facut bezeaua pe care am turnat-o la sfarsit. In reteta colegei se adauga doar glazura de ciocolata in loc de stratul de bezea.
150 grade - 20 minute - cuptor electric
Bezeaua am pus-o la sfarsit dupa ce s-a copt prajitura si am mai lasat-o inca vreo 5 minute dupa care am oprit cuptorul.
Pofta buna!
Va recomand cu mare drag aceasta reteta. Are un continut delicios si e si usor de preparat.
RăspundețiȘtergere