Negrese cu bezea

Reteta o am dintr-un caietel mai vechi cu muuuuuulte retete bune de la o colega foarte draga mie.
Ingrediente:
  • o cana de lapte;
  • 400 grame zahar;
  • un pachet de margarina;
  • 100 grame cacao (am avut neagra si a iesit chiar gustoasa asa);
  • 4 oua;
  • 1 praf de copt;
  • 100 grame faina;
  • nuci prajite si sfaramate (de data aceasta nu am avut).
Se pune la fiert laptele, zaharul, margarina si cacao; se fierbe pana se face ca o smantana mai groasa.
Se opresc 6-7 linguri pentru gazura. Dupa ce s-a racut  putin se pun galbenusurile, faina, praful de copt, romul, nucile si albusurile batute spuma.
Eu am facut o modificare aici: am pus in compozitie doar galbenusurile iar din albusuri + 250 grame de zahar am facut bezeaua pe care am turnat-o la sfarsit. In reteta colegei se adauga doar glazura de ciocolata in loc de stratul de bezea.
150 grade - 20 minute - cuptor electric
Bezeaua am pus-o la sfarsit dupa ce s-a copt prajitura si am mai lasat-o inca vreo 5 minute dupa care am oprit cuptorul.
 Pofta buna!



Comentarii

  1. Va recomand cu mare drag aceasta reteta. Are un continut delicios si e si usor de preparat.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Cea mai vizualizata reteta!