Tarta cu mere si nuca
Ingrediente pentru aluat:
Petru umplutura 2: se curata merele si se taie cubulete dupa bunul plac. Se pun la fiert cu zaharul, uleiul si scortisoara. Dupa ce se raceste putin se adauga si romul sau coaja de lamaie. Puteti sa puneti aici si nuca prajita si maruntita fin.
Asamblarea si coacerea tartei:
- 300 g faina;
- 2 lgt praf de copt;
- 100 g zahar;
- 1 plic zahar vanilat;
- 1 varf cutit de sare;
- 1 albus;
- 1 lg de lapte;
- 200 g unt.
- pregatiti o budinca de vanilie;
- aproximativ 2 kg de mere;
- o lg ulei;
- 100 g zahar (eu pun dupa gust);
- 1/2 lgt scortisoara;
- rom, coaja de lamaie.
Petru umplutura 2: se curata merele si se taie cubulete dupa bunul plac. Se pun la fiert cu zaharul, uleiul si scortisoara. Dupa ce se raceste putin se adauga si romul sau coaja de lamaie. Puteti sa puneti aici si nuca prajita si maruntita fin.
Asamblarea si coacerea tartei:
- se aseaza aluatul in forma de copt;
- peste aluat se pune budinca de vanilie (eu uneori o fac dupa crema de la prajitura Alba ca Zapada sau cumpar una de vanilie la plic...depinde de timpul pe care-l am la dispozitie);
- peste budinca se aseaza umplutura de mere;
- se unge la sfarsit tarta cu un galbenus batut cu o lg de lapte si peste aceasta se presara muuuultaaaa nuca prajita.
- Eu am cuptor electric si am lasat-o la copt vreo 15 minute la 150-160 grade.
- Am taiat-o dupa ce s-a mai racit putin.
Pofta buna va doresc!
Comentarii
Trimiteți un comentariu