Tort de ciocolata cu boia iute si must
Ingrediente pentru 6-8 persoane:
Topeste la bain-marie untul si ciocolata rupta bucati. Bate galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand obtii o compozitie cremoasa.
Incorporeaza ciocolata topita in galbenusuri si amestecand continuu se adauga boiaua iute si mustul.
Bate albusurile spuma tare cu restul de zahar si incorporeaza=le usor in compozitia de ciocolata. Toarna intr-o forma rotunda cu pereti detasabili unsa cu unt si tapetata cu faia.
- 300 g ciocolata de menaj;
- 125 g unt;
- 150 g zahar;
- 6 oua;
- 6 lg de must (din pacate de data asta nu am avut);
- 1/2 lingurita boia iute.
Topeste la bain-marie untul si ciocolata rupta bucati. Bate galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand obtii o compozitie cremoasa.
Incorporeaza ciocolata topita in galbenusuri si amestecand continuu se adauga boiaua iute si mustul.
Bate albusurile spuma tare cu restul de zahar si incorporeaza=le usor in compozitia de ciocolata. Toarna intr-o forma rotunda cu pereti detasabili unsa cu unt si tapetata cu faia.
- Coace 20-25 de minute la 160 grade.
- Cand s-a racit, l-am pudrat cu praf de scortisoara (nu mai aveam cacao in casa) si pt ca tot nu eram multumita de aspect am mai cautat prin sertarul cu "minuni" si am dat de fistiiiiiic. E o combinatie excelenta atat pt aspect cat si pt gust in acest caz.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu