Tort de ciocolata cu boia iute si must

Ingrediente pentru 6-8 persoane:

  • 300 g ciocolata de menaj;
  • 125 g unt;
  • 150 g zahar;
  • 6 oua;
  • 6 lg de must (din pacate de data asta nu am avut);
  • 1/2 lingurita boia iute.
Pentru decor se poate opta la orice...numai sa dea bine la aspect ca la acest gen de tort chiar e necesar...nu e frumos dar e ffff gustos si cremos desi nu are crema.

Topeste la bain-marie untul si ciocolata rupta bucati. Bate galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana cand obtii o compozitie cremoasa.
Incorporeaza ciocolata topita in galbenusuri si amestecand continuu se adauga boiaua iute si mustul.
Bate albusurile spuma tare cu restul de zahar si incorporeaza=le usor in compozitia de ciocolata. Toarna intr-o forma rotunda cu pereti detasabili unsa cu unt si tapetata cu faia.

  • Coace 20-25 de minute la 160 grade.
  • Cand s-a racit, l-am pudrat cu praf de scortisoara (nu mai aveam cacao in casa) si pt ca tot nu eram multumita de aspect am mai cautat prin sertarul cu "minuni" si am dat de fistiiiiiic. E o combinatie excelenta atat pt aspect cat si pt gust in acest caz.
Pofta buna!


Comentarii

Cea mai vizualizata reteta!