Tort cu crema de lapte de cocos
Blat de biscuiti:
- 200 g biscuiti;
- 50 g migdale decojite;
- 150 g unt.
Crema cu lapte de cocos:
- 400 ml lapte de cocos;
- 300 ml frisca;
- 200 g branza dulce;
- 4 lg zahar pudra (dar puteti pune si mai mult);
- 1 plic zahar vanilat;
- 2 plicuri gelatina (20g).
Se pune laptele de cocos pe foc mic si-l incalzim (fara sa fiarba); apoi se adauga gelatina si se amesteca bine pana ce aceasta se dizolva complet.
Separat se mixeaza frisca. Apoi se amesteca branza cu zaharul si se mixeaza bine. Se adauga laptele peste crema de branza si apoi se incorporeaza tot in frisca.
Se toarna crema peste blatul de biscuiti si se pune la rece pentru cel putin 4 ore.
Fursecuri cu aspect "crapacios":
- 400 g faina;200 g zahar;
- 40 g unt;
- 45 g ulei;
- 2 oua;
- 1 lgt praf de copt;
- esenta de vanilie;
- zahar pudra de tavalit.
Se topeste untul si se amesteca cu uleiul pe foc mic.
Se mixeaza ouale intregi cu zaharul si se adauga treptat amestecul de unt cu ulei.
Se adauga faina, praful de copt, esenta si se amesteca bine. Se lasa la rece o ora si apoi se formeaza bilute pe care le tavalim prin zaharul pudra...sau cacao...dupa cum doriti. Se tin la cuptor vreo 15-20 minute la 150-160 grade.
Comentarii
Trimiteți un comentariu