Gogosi berlineze
Ingrediente:
- 270 ml lapte;
- 60 g drojdie proaspata ( eu am pus 25 g si a fost chiar bine);
- 2 galbenusuri de ou (am avut 3 bucati deoarece mi-au mai ramas de la o prajiturica facuta ceva mai devreme);
- vanilie, sare, coniac, coaja de lamaie (depinde ce preferati mai mult);
- 45 g unt;
- 70 g zahar;
- 500 g faina;
- ulei pt prajit.
Preparare:
Se amesteca bine drojdia cu zaharul la care se adauga treptat si laptele caldut. Apoi se adauga galbenusurile, esentele si sarea si se amesteca bine cu telul. Dupa aceasta etapa se adauga si untul topit iar la sfarsit se adauga si faina. Se framanta bine aluatul si se lasa la crescut aprox. o ora. Apoi se formeaza bilutele din aluat (sau orice alta forma doriti sa le dati gogosilor) si le mai lasati asa la crescut pt inca o ora dupa care se pot praji si pudra sau glazura dupa bunul plac.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu