Gogosi fragede si pufoase
Ingrediente pentru Gogosi
500 gr faina alba
2 galbenusuri de ou
50 gr unt topit sau ulei
25 gr drojdie proaspata sau un plic drojdie uscata 7g
240 ml lapte caldut (eu am folosit iaurt si apa calduta)
2 linguri cu varf zahar
1/4 lingurita sare
coaja de la 1 lamaie
ulei pentru prajit
2 galbenusuri de ou
50 gr unt topit sau ulei
25 gr drojdie proaspata sau un plic drojdie uscata 7g
240 ml lapte caldut (eu am folosit iaurt si apa calduta)
2 linguri cu varf zahar
1/4 lingurita sare
coaja de la 1 lamaie
ulei pentru prajit
Se amesteca laptele cu galbenusurile, zaharul, sarea, esentele dorite si uleiul sau untul topit. Apoi se adauga faina amestecata cu drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata o amestecati cu zaharul si cu laptele caldut. Framantati bine aluatul si lasati-l la crescut cca 30 minute. Modelati sub ce forma doriti aluatul si mai lasati gogosile sa creasca putin, dupa care le puneti in tigaie la prajit.
Se pot servi cu smantana si gem. Eu am facut un sos de visine si e o combinatie dulce acrisoara.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu