REVANI
Prajitura turceasca insiropata
Ingrediente:
3 ouă
o ceșcuță (de cafea) cu griș
o ceșcuță (de cafea) cu făină
o linguriță cu zahăr tos
un pachet de vanilie
un pachet de praf de copt
un vârf de cuțit de sare
Pentru uns tava:
2 linguri făină
o jumătate de lingură cu unt
Pentru sirop:
o linguriță suc de lămâie
2 căni cu apă
2 căni cu zahăr tos
Preparare:
Ouăle, zahărul și un vârf de cuțit de sare se pun într-un bol și se mixează bine. Se adaugă făina, grișul și vanilia și se continuă mixarea. La urmă, se adaugă praful de copt si se amestecă ușor pentru a se combina.
Tava se unge cu unt și se presară cu făină. Se pune aluatul în tavă și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute.
Intre timp se prepară siropul: zahărul și apa se pun într-o crăticioară și se fierb până se dizolvă zahărul, apoi se lasă să fiarbă 10 minute la foc mic. Se adaugă sucul de lămâie și se mai fierbe 2-3 minute apoi se ia de pe foc.
Când prajitura este coaptă (scobitoarea iese curată) se scoate și se lasă pe un grătar să se răcoreasca. Se taie pătrate (sau ce formă doriți) și se toarnă peste prăjitura răcorită siropul fierbinte.
Se lasă câteva ore să se absoarbă tot siropul (inițial va părea că este foarte mult sirop, prăjitura va pluti în sirop), după care se decorează (de regulă cu fistic tocat grosier) și se servește.
Comentarii
Trimiteți un comentariu