Fantezia mea de vara

Rulada de mascarpone si ciocolata alba

 

Ingrediente blat:

- 6 oua;
- 3 linguri de faina;
- 1 lingura de cacao;
- 2 pliculete de zahar vanilat;
- 1 praf de sare.

Ingrediente pentru crema:

- 400 grame mascarpone;
- 200 grame ciocolata alba;
- un plic mare zahar vanilat (80-100 grame);
- 1 cana mica de lapte dulce;
- 200 grame fructe de padure.

Topping pentru decor.

Mod de preparare:

Pastram ingredientele la temperatura camerei pentru aproximativ o ora.
Se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul vanilat. In acest amestec se adauga apoi si galbenusurile bine batute. La sfarsit se adauga treptat faina si cacao, amestecandu-se usor cu o furculita.
Se baga la cuptor pentru aprox. 20-25 minute la foc mediu.

Crema: se topeste cicolata alba pe baie de aburi. Branza mascarpone se bate bine la un loc cu laptele si zaharul vanilat. Se adauga apoi ciocolata topita peste amestecul de mascarpone si se amesteca bine.
Dupa ce s-a copt foaia de blat o intindem pe un prosop umed si o rulam. Dupa vreo 10 minute o desfacem si intindem crema pe foaia de blat. O rulam si o tinem la frigider pana a doua zi. Se orneaza cu orice gen de topiing se doreste.

Pofta buna!


 

Comentarii

Cea mai vizualizata reteta!