Cheesecake cu Nutella (fara coacere)



Va place Nutella sau ciocolata in general? Daca raspunsul este DA, inseamna ca acest cheesecake o sa fie, in proportie de 90%, pe gustul tau. Sau toate acestea la un loc? Eu, recunosc, sunt un fan cheesecake, iar dacă e și fără coacere cu atât mai bine. Nu ma asteptam sa fie atat de cremos si de gustos ... asa ca o sa repet reteta cat mai curand posibil. Am folosit o tavă de copt cu inel detașabil de 16-18 cm.

Timp de preparare: 60 de minute
Timp de răcire: 4-5 ore (l-am tinut vreo ora si la congelator)
Grad de dificultate: foarte ușor

Ingrediente pentru crusta de biscuiți:


200  g de biscuiți digestivi
50 g de unt topit
3-4 linguri de nutella
2 patratele de ciocolata topita

Pentru stratul principal de cremă:


100 g de ciocolată neagră
280 g de nutella
500 g de philadelphia (eu am folosit chiar branza proaspata ceva mai cremoasa)
100 g de zahăr pudră
fructe de padure (optional)

Peste crema de nutella se adauga si un strat de:


250 g de smântână pentru frișcă + 100 grame zahar vanilat

Mod de pregătire:


Dacă folosiți o tavă detașabil e indicat să o ungeți cu unt și să o tapetați cu hârtie de copt la bază.
Biscuiții se macină fin și se amestecă cu untul topit și nutella. Se așază compoziția în tavă și se nivelează bine cu dosul unei linguri. Se dă la rece pentru 30 de minute. 
Între timp se topește pe baie de aburi ciocolata neagră împreună cu jumătate din cantitate de nutella. 
Brânza se mixează împreună cu zahărul pudră. Se adaugă apoi jumătate din cantitatea de nutella rămasă (140 g care nu s-au topit pe baie de aburi). Se mixează pentru 1-2 minute și se adaugă apoi nutella topită cu ciocolata neagră. Crema rezultată se toarnă în tavă, se nivelează bine și se dă cheesecake-ul la rece pentru câteva ore.
Se mixează smantana pentru frisca si se aseaza deasupra desertului.

Gata si desertul! Pofta buna!


Comentarii

Cea mai vizualizata reteta!