Pavlova
Ingrediente:
- 4 albusuri
- 300 gr de zahar
- o lingurita cu varf amidon (eu am facut o data si fara si tot multumita am fost de rezultat)
- o lingurita otet
- o esenta de vanilie sau un zahar vanilat
- un praf de sare
Preincalzim cuptorul la o temperatura cuprinsa intre 60-80 grade! Apoi batem albusurile impreuna cu sarea pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam zaharul, putin cate putin si mixam foarte bine. De obicei folosesc zahar pudra pentru a se topi mai usor. Punem apoi otetul, vanilia si amidonul. Mixam (cel putin 10-15 minute). Stim ca e gata cand intoarcem vasul cu fundul in sus si bezeaua nu curge.Tapetam o tava cu hartie de copt si punem bezeaua, lingura cu lingura si il formam, cu ajutorul unei spatule in forma rotunda, de tort. Coacem Pavlova aprox. 1 ora si 30 min, in cuptorul cu tempratura cuprinsa intre 60-80 grade. Pavlova e facuta cand exteriorul este crocant, tare dar ramane alb! Nu trebuie sa prinda culoare. Nu se deschide cuptorul in tot acest timp de coacere. Cand e gata se lasa sa se raceasca treptat in cuptor.
Deasupra puteti orna cu orice fel de crema doriti: crema de ciocolata, mascarpone, frisca ... si cu fructe.
- 4 albusuri
- 300 gr de zahar
- o lingurita cu varf amidon (eu am facut o data si fara si tot multumita am fost de rezultat)
- o lingurita otet
- o esenta de vanilie sau un zahar vanilat
- un praf de sare
Preincalzim cuptorul la o temperatura cuprinsa intre 60-80 grade! Apoi batem albusurile impreuna cu sarea pana cand obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam zaharul, putin cate putin si mixam foarte bine. De obicei folosesc zahar pudra pentru a se topi mai usor. Punem apoi otetul, vanilia si amidonul. Mixam (cel putin 10-15 minute). Stim ca e gata cand intoarcem vasul cu fundul in sus si bezeaua nu curge.Tapetam o tava cu hartie de copt si punem bezeaua, lingura cu lingura si il formam, cu ajutorul unei spatule in forma rotunda, de tort. Coacem Pavlova aprox. 1 ora si 30 min, in cuptorul cu tempratura cuprinsa intre 60-80 grade. Pavlova e facuta cand exteriorul este crocant, tare dar ramane alb! Nu trebuie sa prinda culoare. Nu se deschide cuptorul in tot acest timp de coacere. Cand e gata se lasa sa se raceasca treptat in cuptor.
Deasupra puteti orna cu orice fel de crema doriti: crema de ciocolata, mascarpone, frisca ... si cu fructe.
Comentarii
Trimiteți un comentariu