Savarine integrale


Savarine integrale cu fructoză


Ingrediente pentru blat:
- 250 g făină;
- 300 ml lapte;
- 15-20 gr drojdie;
- 30 ml ulei;
- 1 lingură de fructoză;
- sare;
- coajă de lămâie.

Ingrediente pentru sirop:
- 400 ml apă;
- 200 g fructoză;
- rom.
Decor:
- dulceață sau jeleu sau fructe;
- frişcă.
 Se amestecă drojdia cu fructoza. Se adaugă laptele călduț, uleiul, sarea si coaja de lămâie. Apoi se adaugă treptat şi făina. Se toarnă aluatul în forme şi se lasă 20 min la crescut. Se tin apoi la cuptor la foc mediu cca 30 min. Între timp se amestecă ingredientele pentru sirop si se lasă pe foc până se topeşte fructoza. Apoi se lasă la răcit.
După ce se răcesc, savarinele se scufundă rapid în siropul răcit şi se umplu cu frişcă, dulceță şi fructe.
Poftă bună!



Comentarii

Cea mai vizualizata reteta!