Mini-tarte fără zahăr
🍇 Mini-tarte cu iaurt şi fructe de pădure 🍇
(Rețetă de vară, fără coacere, permisă diabeticilor, cardiacilor și celor care țin la siluetă)
Ingrediente pentru blatul tartelor:
- fulgi de ovăz: 16-18 linguri;
- 3 linguri ulei de cocos (previne diabetul si are efecte spectaculoase asupra pielii)
- 2 linguri de pudră de roşcove şi o linguriță de scorțişoară (ideale pentru diabetici și copii);
- 20-30 ml apă sau lapte dulce;
- pentru a indulci tarta se folosesc câteva curmale (miere, sirop de agave) sau pentru diabetici un îndulcitor de stevie sau orice alt înlocuitor al zahărului (după gust).
Se amestecă toate ingredientele în mixerul robotului şi se întinde aluatul în orice tip de forme de tarte doriți; apoi, le țineți la frigider, timp în care urmează să preparați crema.
Ingrediente pentru cremă:
- 400 grame iaurt sub 3% grăsime;
- îndulcitor de stevie sau miere (sirop de agave);
- 2 linguri de ulei de cocos;
- 100 ml compot de ananas fără zahăr (sau chiar apă);
- jumătate dintr-un pliculet de gelatină (doar dacă doriți să fie crema mai închegată);
- vanilie, coajă de lămâie...
Se amestecă toate ingredientele cu gelatina preparată după instructiunile de pe plic.
Se toarnă crema în formele de tarte şi se dau la frigider pentru cca. 2 ore.
Se pot decora cu fructe de pădure sau cu ce vă face plăcere şi aveți voie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu