Cheesecake cu fructe de pădure








Ingrediente:
- blat: 200 g biscuiți digestivi + 100 g unt;
- crema de brânză: 500 g ricotta + 200 g mascarpone + 150 g smântână + 2 ouă + 5-6 linguri de zahăr brun + vanilie + 3 linguri de făină + un vârf cuțit de sare.

Într-un blender, maruntim biscuitii. Topim untul si il turnam peste biscuiti si amestecam din nou, pana biscuitii absorb tot untul. Punem amesrecul în forma de copt si apasam foarte bine cu o canita cu fundul plat, astfel incat blatul de biscuiti sa fie uniform si foarte bine legat. Cât pregătim crema de brânză dăm tava la frigider.

Pentru cremă se amestecă ouăle cu zahărul, vanilia şi sarea. Apoi se adauga treptat smântâna şi cele 2 feluri de brânză.

Se toarnă crema de brânză peste blat şi se bagă în cuptor la foc mediu vreo 45-60 min pana e usor rumenit pe margini. Centrul prajiturii va ramane usor gelatinos, dar nu va faceti griji, se intareste dupa ce se raceste complet.

Se ține apoi câteva ore la frigider după care se poate adăuga deasupra dulceață acrişoară sau un sos dulce aromat de fructe de pădure.

Poftă bună!

Comentarii

Cea mai vizualizata reteta!