🎂 BROWN VELVET CAKE 🎂
🎂 BROWN VELVET CAKE 🎂
INGREDIENTE PENTRU BLAT TORT RED VELVET:
300 g zahar tos
120 g unt moale
3 oua
250 ml iaurt
2 linguri cacao
275 g faina
1 pliculet praf de copt
1 lingurita otet
1 lingurita bicarbonat
vanilie
INGREDIENTE PENTRU CREMA TORT RED VELVET
500 g mascarpone Livilio #lidlromania
300 ml smantana grasă
100 g zahar pudra vanilat
Lasam untul la temperatura camerei pana e moale, apoi il spumam impreuna cu zaharul tos, cca 5 minute cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma. Batem ouăle ca pentru omleta și le adăugăm peste spuma de unt. Adaugam apoi treptat si cantitatea de faina, cernuta cu cantitatea de cacao si praful de copt. Amestecam bine. Urmeaza sa adaugam iaurtul si vanilia; amestecam din nou bine. La final adaugam si bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine.
Distribuim compozitia uniform in 3 tavi de 20- 24 cm diametru (eu am vrut sa fie mai subtire blatul si am folosit o tava cu diametrul de 24 cm) si nivelam folosind o spatula. Batem usor tavile de masa pentru a se nivela bine. Coacem blatul la foc mediu, pe gratarul pe treapta din mijloc a cuptorului. Coacem 22-28 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam blaturile sa se racoreasca in tava, apoi pe un gratar pana sunt complet reci, inainte de a le nivela astfel incat sa fie egale toate trei. Este de prefarat sa lasam blaturile la racit peste noapte inainte de asambla tortul.
Pentru crema, amestecam 500g mascarpone cu zaharul pudra vanilat pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se simt deloc. Adaugam frisca batuta si amestecam pana avem o crema omogena, pe care o dam la rece pana asamblam tortul.
Se asambleaza tortul, se decorează si se mai lasă puțin la frigider până doriți să-l serviți.
Poftă bună!
PS: rețeta are la bază tortul red velvet
🎂 BROWN VELVET CAKE 🎂
INGREDIENTE PENTRU BLAT TORT RED VELVET:
300 g zahar tos
120 g unt moale
3 oua
250 ml iaurt
2 linguri cacao
275 g faina
1 pliculet praf de copt
1 lingurita otet
1 lingurita bicarbonat
vanilie
INGREDIENTE PENTRU CREMA TORT RED VELVET
500 g mascarpone Livilio #lidlromania
300 ml smantana grasă
100 g zahar pudra vanilat
Lasam untul la temperatura camerei pana e moale, apoi il spumam impreuna cu zaharul tos, cca 5 minute cu mixerul la viteza mare, pana avem o spuma. Batem ouăle ca pentru omleta și le adăugăm peste spuma de unt. Adaugam apoi treptat si cantitatea de faina, cernuta cu cantitatea de cacao si praful de copt. Amestecam bine. Urmeaza sa adaugam iaurtul si vanilia; amestecam din nou bine. La final adaugam si bicarbonatul stins cu otet si amestecam bine.
Distribuim compozitia uniform in 3 tavi de 20- 24 cm diametru (eu am vrut sa fie mai subtire blatul si am folosit o tava cu diametrul de 24 cm) si nivelam folosind o spatula. Batem usor tavile de masa pentru a se nivela bine. Coacem blatul la foc mediu, pe gratarul pe treapta din mijloc a cuptorului. Coacem 22-28 minute sau pana trece testul scobitorii. Lasam blaturile sa se racoreasca in tava, apoi pe un gratar pana sunt complet reci, inainte de a le nivela astfel incat sa fie egale toate trei. Este de prefarat sa lasam blaturile la racit peste noapte inainte de asambla tortul.
Pentru crema, amestecam 500g mascarpone cu zaharul pudra vanilat pana avem o spuma in care granulele de zahar nu se simt deloc. Adaugam frisca batuta si amestecam pana avem o crema omogena, pe care o dam la rece pana asamblam tortul.
Se asambleaza tortul, se decorează si se mai lasă puțin la frigider până doriți să-l serviți.
Poftă bună!
PS: rețeta are la bază tortul red velvet
Comentarii
Trimiteți un comentariu