𝔽𝕦𝕝𝕘𝕚 𝕕𝕚𝕟 𝕟𝕦𝕔𝕒 𝕕𝕖 𝕔𝕠𝕔𝕠𝕤

 


 🥥

Iubim aroma și consistența pe care o are nuca de cocos pregatită chiar de noi.


Primul pas de spargere a fost cu ajutorul soțului ce l-a tăiat în două cu un mini-ferăstrău (am ales această metodă ca să pot păstra forma de bol a cojilor). Sunt si alte metode de spargere mult mai simple  în caz că nu doriți să păstrați cojile.


Al doilea pas: aici am intervenit eu. Ca să desprindem miezul care e lipit de coajă, luăm un cuțit cu vârful rotunjit și facem un șanț tăind din centru spre exterior, la distanță mică. Introducem apoi lama cuțitului între miez și coajă, încercând să desprindem cât mai mult. Facem o nouă tăietură din centru spre exterior, la distanță mai mare, și dizlocăm bucata de miez. E destul de important să avem bucăți cât mai mari, deoarece miezul fiind tare, e greu de lucrat cu bucățelele mici pentru a fi ușor de dat pe răzătoare. Și tot așa, încetul cu încetul scoatem tot miezul din coajă. E momentul să-l spălam bine și să-l curățăm de învelișul maro de pe partea care a stat lipită de coaja lemnoasă.

Am dat pe răzătoarea mică bucățile de miez și a obținut astfel fulgii de cocos.

Comentarii

Cea mai vizualizata reteta!