𝕄𝕦𝕗𝕗𝕚𝕟𝕤 - fără zahăr (bune și pentru copii)
𝕄𝕦𝕗𝕗𝕚𝕟𝕤 😍
Pentru aproximativ 12 briose, avem nevoie de:
150 de grame de faina de ovăz
50 gr făină integrală
50 gr pudră de roșcove
50-60 gr indulcitor de stevie (în funcție de cât de dulce doriți; rețeta originală este cu 80-100 de grame de zahăr iar eu uneori folosesc zahăr brun sau de cocos și tot gustoase ies)
200 de mililitri de lapte vegetal sau apă
5-10 grame de praf de copt
80 de mililitri de ulei
un varf de lingurita de sare, esențe de vanilie și rom
Opțional: am adăugat deasupra și câteva fructe de pădure
Mod de preparare:
amestecați într-un bol laptele, uleiul, zaharul si sarea, pana obțineți o compozitie omogena.
Adăugați laptele și celelalte ingrediente, mixand incontinuu la o treapta mica, pentru ca toate sa se incorporeze cum trebuie.
Puneți amestecul obtinut in formele de briose unse cu unt si aveți grija sa asezați compozitia in doar trei sferturi din forma, pentru ca oricum aluatul va creste la cuptor.
Puneți tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lăsați-le la copt pentru 20-25 de minute.
Pentru a vă asigura ca briosele s-au facut, controlați-le cu o scobitoare. Daca aceasta iese curata din amestec, inseamna ca briosele sunt gata.
La final, lăsați-le la răcit și apoi le puteți savura cu toți cei dragi vouă!
Comentarii
Trimiteți un comentariu