𝕋𝕠𝕣𝕥 𝕕𝕖 𝕔𝕚𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥ă (fără zahăr)



 𝕋𝕠𝕣𝕥 𝕕𝕖 𝕔𝕚𝕠𝕔𝕠𝕝𝕒𝕥ă (fără zahăr)


Ingrediente pentru blat: 6 oua, 6 linguri apă, 3-4 linguri de îndulcitor sau 6 linguri de zahăr brun sau miere (eu am folosit de la #grecostevia), 12 linguri de făină, un plic praf de copt, vanilie


Ingrediente pentru cremă: 500 ml lapte, un plic praf de budincă de cacao, 3 linguri de îndulcitor/ 6 linguri de zahăr brun sau miere, 80 gr unt, 2 gr ulei de cocos (nu am avut destul unt și am adăugat ulei de cocos și bine am făcut)


Ingrediente cremă decor: brânză proaspătă de vacă cât mai cremoasă, miere, puțin praf natural de spirulină albastră (alge), vanilie și o lingură de ulei de cocos.


Pentru blat,  se bat albusurile spumă și se amestecă cu îndulcitorul sau zahărul brun și un vârf de de cuțit de sare. Se adaugă și treptat apa rece; apoi gălbenușurile, făina, praful de copt si esențele dorite. Se pune in tavă și se ține la cuptor, foc mediu cca 30 min.


Se taie blatul în 3. 


Se prepară budinca conform instructiunilor de pe plic și apoi se adaugă untul/uleiul de cocos.


Se însiropează primul blat, se pune un strat de cremă și cu alune/nuci prăjite, se așează al doilea blat, se însiropează, se adaugă incă un strat de cremă, se presară fructe de pădure și se pune și ultimul blat deasupra. Se însiropează și se ține la frigider vreo oră. Deasupra am decoratcu o cremă de brânză (doar am amestecat ingredientele redate mai sus).


Poftă bună! Abia asteptăm și noi să-l savuram. Noi, fetele, am mai gustat în timpul preparării, ba din resturi de blat, ba din creme. Sunt gustoase si delicioase!

Comentarii

Cea mai vizualizata reteta!