𝕊𝕒𝕝𝕒𝕞 𝕕𝕖 𝕓𝕚𝕤𝕔𝕦𝕚𝕥𝕚
𝕊𝕒𝕝𝕒𝕞 𝕕𝕖 𝕓𝕚𝕤𝕔𝕦𝕚𝕥𝕚 (rețeta tradițională de cand eram si eu copil)
Ingrediente salam de biscuiti
300 g biscuiti simpli
200 g rahat
100 g miez nuca
70 g stafide (inmuiate 10 minute in esenta de rom)
100 ml lapte
200 g unt
3 linguri cacao
1 lingura esenta rom
Mod de preparare salam de biscuiti
Taiem rahatul cubulete. Pentru un aspect cat mai placut vom folosi rahat in culori vii, rosu, galben si verde. Va ajuta la taiat daca presarati cu putin zahar pudra.
1. Maruntim biscuitii cu mana astfel incat sa ramana bucati de biscuiti (sa nu ii facem praf).
Punem intr-un bol biscuitii si rahatul. Nuca o vom praji usor in prealabil, apoi o macinam si o adaugam peste biscuiti. Nuca o puteti lasa si bucati mai mari daca doriti, eu am preferat-o macinata. Le amestecam bine pe toate.
2. Intr-o craticioara punem la fiert untul, laptele, stafidele si cacao. Dupa ce dau in clocot, o dam deoparte sa se racoreasca. Cand s-a racorit suficient, o turnam peste amestecul de biscuiti.
Amestecam cu o lingura de lemn apoi impartim compozitia in doua sau in trei si le punem pe cate o folie alimentara sau de aluminiu.
Rulam cat mai strans posibil, avand grija sa impaturim capetele si la final vom obtine doua rulouri cam ca niste batoane de salam.
Dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte si apoi le scoatem si indepartam folia de aluminiu.
La final vom trece fiecare baton prin zahar pudra, astfel incat sa fie acoperita toata suprafata salamului. Si astfel am obtinut exact aspectul unui baton de salam.
Taiem felii putin mai grosute, cu un cutit bine ascutit, pe care il vom sterge inainte de fiecare felie.
Comentarii
Trimiteți un comentariu