𝕊𝕒𝕝𝕒𝕞 𝕕𝕖 𝕓𝕚𝕤𝕔𝕦𝕚𝕥𝕚 𝕕𝕖 𝕡𝕠𝕤𝕥



 𝕊𝕒𝕝𝕒𝕞 𝕕𝕖 𝕓𝕚𝕤𝕔𝕦𝕚𝕥𝕚 𝕕𝕖 𝕡𝕠𝕤𝕥 

Deoarece copilul vroia iar salam de biscuiți, am zis să văd ce am prin casă. Nu mai aveam unt de vacă și l-am înlocuit cu uleiul de cocos. Am folosit aceeași rețetă postată anterior. În ic de rahat se pot folosi și goji sau stafide înmuiate cca 10 min în rom/vanilie.


𝕊𝕒𝕝𝕒𝕞 𝕕𝕖 𝕓𝕚𝕤𝕔𝕦𝕚𝕥𝕚 (rețeta tradițională de când eram și eu copil)


Văzuse copilul la supermarket prăjitura denumită salam de biscuiți și m-am gândit să facem una, împreună, acasă și bine am făcut. 🤩


Ingrediente pentru salamul de biscuiți:


300 g biscuiți simpli + 70 g zahăr brun (daca aveți biscuiti putin mai dulci atunci mai reduceti din cantitatea de zahăr)


200 g rahat


100 g miez nuca


70 g stafide (inmuiate 10 minute in esenta de rom)


100 ml lapte


200 g unt 


3 linguri cacao


1 lingura esenta rom


Mod de preparare salam de biscuiti


Taiem rahatul cubulete. Pentru un aspect cat mai placut vom folosi rahat  in culori vii, rosu, galben si verde. Va ajuta la taiat daca presarati cu putin zahar pudra.


1. Maruntim biscuitii cu mana astfel incat sa ramana bucati de biscuiti (sa nu ii facem praf). 

Punem intr-un bol biscuitii si rahatul. Nuca o vom praji usor in prealabil, apoi o macinam si o adaugam peste biscuiti. Nuca o puteti lasa si bucati mai mari daca doriti, eu am preferat-o macinata. Le amestecam bine pe toate.


2. Intr-o craticioara punem la fiert untul, laptele, stafidele si cacao. Dupa ce dau in clocot, o dam deoparte sa se racoreasca. Cand s-a racorit suficient, o turnam peste amestecul de biscuiti.

Amestecam cu o lingura de lemn apoi impartim compozitia in doua sau in trei  si le punem pe cate o folie alimentara sau de aluminiu. 

Rulam cat mai strans posibil, avand grija sa impaturim capetele si la final vom obtine doua rulouri cam ca niste batoane de salam.

Dam la frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte si apoi le scoatem si indepartam folia de aluminiu.

La final vom trece fiecare baton prin zahar pudra, astfel incat sa fie acoperita toata suprafata salamului. Si astfel am obtinut exact aspectul unui baton de salam.




Comentarii

Cea mai vizualizata reteta!