ℂ𝕠𝕫𝕠𝕟𝕒𝕔 𝕞𝕠𝕝𝕕𝕠𝕧𝕖𝕟𝕖𝕤𝕔
ℂ𝕠𝕫𝕠𝕟𝕒𝕔 𝕞𝕠𝕝𝕕𝕠𝕧𝕖𝕟𝕖𝕤𝕔 (cu aluat opărit) -reteta sigura .. pentru mine, cel puțin, e perfectă.
Se rupe in pale si nici nu a fost nevoie sa framant foarte mult, mai ales ca eram si cu copillul de 2 ani pe langa mine si cerea atentie mai mereu.
INGREDIENTE
Pentru aluat:
▢250 g zahar
▢1 kg faina Grania pentru cozonac
▢450 ml lapte
▢8 galbenusuri
▢40 g drojdie proaspata (20g drojdie uscata)
▢100 ml ulei
▢100 g unt topit
▢coaja de la o lamaie
▢1 lingurita esenta de lamaie
▢1 lingurita esenta de vanilie
▢sare
Pentru umplutura:
▢250 g rahat
▢150 g zahar pudra
▢200 g nuca macinata
▢30 g cacao
▢4 albusuri
Reteta de bază este de la @jamilacuisine si sunt tare multumita. Seamana mult cu ce fac eu de obicei.
Pașii de preparare sunt redați în video-ul Jamilei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu