ℂ𝕠𝕫𝕠𝕟𝕒𝕔 𝕞𝕠𝕝𝕕𝕠𝕧𝕖𝕟𝕖𝕤𝕔


 ℂ𝕠𝕫𝕠𝕟𝕒𝕔 𝕞𝕠𝕝𝕕𝕠𝕧𝕖𝕟𝕖𝕤𝕔 (cu aluat opărit) -reteta sigura .. pentru mine, cel puțin,  e perfectă.

Se rupe in pale si nici nu a fost nevoie sa framant foarte mult, mai ales ca eram si cu copillul de 2 ani pe langa mine si cerea atentie mai mereu.


INGREDIENTE

Pentru aluat:


▢250 g zahar


▢1 kg faina Grania pentru cozonac


▢450 ml lapte


▢8 galbenusuri


▢40 g drojdie proaspata (20g drojdie uscata)


▢100 ml ulei


▢100 g unt topit


▢coaja de la o lamaie


▢1 lingurita esenta de lamaie


▢1 lingurita esenta de vanilie


▢sare


Pentru umplutura:


▢250 g rahat


▢150 g zahar pudra


▢200 g nuca macinata


▢30 g cacao


▢4 albusuri


Reteta de bază este de la @jamilacuisine si sunt tare multumita. Seamana mult cu ce fac eu de obicei. 


Pașii de preparare sunt redați în video-ul Jamilei.


























Comentarii

Cea mai vizualizata reteta!