𝕄𝕦𝕤𝕦𝕣𝕠𝕚 𝕕𝕖 𝕔𝕒𝕣𝕥𝕚𝕥𝕒 𝕔𝕦 𝕓𝕒𝕟𝕒𝕟𝕖
𝕄𝕦𝕤𝕦𝕣𝕠𝕚 𝕕𝕖 𝕔𝕒𝕣𝕥𝕚𝕥𝕒 𝕔𝕦 𝕓𝕒𝕟𝕒𝕟𝕖
Ingrediente:
100g unt moale, la temperatura camerei
120g zahar brun pentru blat (sau 60 g îndulcitor de stevie)
100g zahar brun (sau 50 gr îndulcitor de stevie) pentru crema
3 oua (2 daca sunt mari)
150g faina
o lingurita praf de copt
30g cacao
un praf de sare
75 ml lapte
200 ml smantana dulce pentru frisca Pilos
300g mascarpone sau smantana sau iaurt grecesc
60g ciocolata amaruie
esenta de vanilie Castello dupa gust
2 linguri de agar agar
50 ml apa rece
3 banane bine coapte
Incingem cuptorul la 140-150°C si punem hartie de copt intr-o tava de copt rotunda, cu diametrul de 20 cm. Spumam untul la temperatura camerei cu zaharul tos, pana ce granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam ouale pe rand, punand de fiecare data si o lingura de faina, pentru ca amestecul sa se nu taie. Urmeaza sa adaugam laptele, amestecam si la final cernem faina, pudra de cacao, sarea si praful de copt. Amestecam totul pana avem o compozitie omogena.
Turnam compozitia in tava si coacem 35-40 minute sau pana trece testul scobitorii.
Pentru crema, amestecam 150g zahar cu branza de mascarpone si cu vanilia, cu mixerul la viteza medie la inceput, apoi mare, pana ce granulele de zahar nu se mai simt.
Adaugam frisca batuta si ciocolata pe care o taiem grosier din cutit sau o dam pe razatoare.
Se amestecă separat agar agar cu cei 50 ml de apa si se fierbe cca 5 min. Apoi se adaugă in crema si se amesteca bine.
Cand blatul se raceste complet, se scobeste mijlocul si se lasa doar marginile. In locul ramas, se pun bananele si apoi crema de vanilie. In crema am pus fulgi de ciocolata.
Crema se pune peste blat si peste banane si se aranjeaza in forma de cupola. Peste crema punem restul de blat pe care il maruntim bine cat sa arate ca niste firimituri. Asezati firimiturile tot in forma de cupola astfel incat prajitura sa arate ca un musuroi. O lasam apoi pentru cel putin 30 de minute la frigider apoi putem servi prajitura musuroi de cartita.
Comentarii
Trimiteți un comentariu