Î𝕟𝕘𝕙𝕖ț𝕒𝕥ă
Î𝕟𝕘𝕙𝕖ț𝕒𝕥ă 𝕔𝕣𝕖𝕞𝕠𝕒𝕤ă 𝕔𝕦 𝕗𝕣𝕦𝕔𝕥𝕖 🍦
《de această dată cu aparatul de făcut înghețată》
- 100 grame fructe de pădure deja congelate
- 250 grame mascarpone
- 2 gălbenușuri
- 50 grame zahăr brun sau miere după gust
- un praf de sare de mare
- 100 ml lapte (eu am avut doar de cocos)
Se amesteca bine gălbenușurile, zahărul, praful de sare și laptele pe baie de aburi. Apoi se ia de pe foc și după vreo 10 min puteți să le amestecați bine cu crema mascarpone și cu fructele congelate. Se mixează tot amestecul la blender și se adaugă apoi in aparatul de preparat înghețată.
Cuva de la aparat trebuie răcită peste noapte la congelator si se scoate fix în momentul in care vreți să preparați inghetata. Durează cam 20 minute pentru o consistență mai cremoasă și mai moale cât să nu deranjeze copiii ca e prea rece. Dacă doriți ceva mai închegată, o puteți lăsa pentru incă vreo 3-4 minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu