Chec marmorat
Chec marmorat (de post) - fără lapte, ouă sau unt
Recomand cu drag această retetă.
Rețetă testată și preluată de pe www.dulciurifeldefel.ro
《 INGREDIENTE
1 cana zahar (am fosit zahăr brun)
1/2 cana ulei
1 cana apa
2 cani faina
1 lingura zahar vanilat
1 praf de copt
2 linguri cacao neagră (pudra de roșcove)
2 linguri dulceata
3 linguri nucă de cocos (am pus făină de cocos)
Mod de preparare:
Punem intr-un castron apa, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt si faina. Mixam apoi pana obtinem o compozitie omogena, ca o smantana mai groasa.
Se poate folosi si apa minerala sau orice alt lichid care se incadreaza in categoria „de post”.
In loc de ulei de floarea soarelui puteti folosi si ulei de cocos.
Impartim compozitia in 2. In una dintre ele punem cacaoa si dulceata de zmeura si omogenizam. In cealalta parte incorporam nuca de cocos.
Intr-o tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina punem cele 2 compozitii, alternandu-le.
Dam la cuptor la foc mediu (180 grade) pentru cca 45 de minute, pana suprafata checului devine ferma si apar crapaturi. Se face proba cu scobitoarea.
Se lasa la racit in tava, dupa care se portioneaza dupa dorinta. 》
Comentarii
Trimiteți un comentariu