Cornuri cu unt

 



Cornuri cu unt ♡


Sunt foarte gustoase, pufoase (se desfac frumos in pale) si crocantele la exterior.


Ingrediente cornuri cu unt


600 gr faina


400 ml lapte


1 ou


14 g drojdie uscata


1 lingurita sare


150 gr unt moale 82% grasime


1 galbenus+2 linguri lapte pt uns


!!! Fata de reteta originala, eu am umplut cornurile cu dulceață/ciocolata si a mers de minune.


Mod de preparare cornuri cu unt


Amestecam faina cu drojdia si sarea si adaugam laptele si oul batut. Framantam pana la omogenizare si lasam la dospit circa 30 minute. Impartim aluatul in 8 parti egale. Daca doriti si aveti rabdare il puteti imparti in mai multe parti, cu cat mai multe cu atat aluatul va avea mai multe fasii.


Intindem cate un cerc din aluat si il ungem cu unt. Ca sa va vina mai usor impartiti untul in sapte parti egale si pe fiecare foaie intindem cate un cub de unt.


Intindem untul si punem deasupra urmatoarea foaie. Procedam astfel cu toate cele opt foi iar cea de deasupra va ramane fara unt. Le acoperim cu o folie si le dam la frigider pentru circa 30 minute.


Scoatem foile de la frigider si intindem astfel incat sa obtinem in final o foaie de aluat nu foarte groasa. Taiem aluatul in 16 parti aproximativ egale. Ca sa va vina mai usor taiati mai intai in doua, apoi in patru si la final in 16.


Rulam fiecare corn de la baza pana la varf si cornurile obtinute le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Cand punem cornurile in tava aven grija ca varful sa ramana dedesubt, altfel nu vor creste frumos.


Ungem cornurile cu galbenus de ou batut cu lapte.


Coacem cornurile in cuptorul preincalzit, la 200 grade, pentru 30 minute. Eu am folosint si functia de ventilatie.


PS: Reteta preluata de pe www.caietulcuretete.com

Comentarii

Cea mai vizualizata reteta!