Prajiturica Afinita

 

Prăjiturica "Afinita" fără gluten - pufoasă și aromată


Ingrediente: 300g de amestec de faina fara gluten (poza afisata mai jos cu produsul respectiv), 3 g de drojdie uscata, 1g de bicarbonat de sodiu, 4g sare, 275g apa calaie, 20g de zeama proaspat stoarsa de lamaie, 2 linguri de ulei de cocos, zahăr brut sau îndulcitor după gust, rom si scorțisoară.


Preparare: Diluam sarea in apa calaie, uleiul de cocos, esentele preferate, drojdia, zeama de lamaie si bicarbonatul de sodiu, dupa care adaugam amestecul de faina, si il amestecam cu un mixer cu spirale. Turnam aluatul cu ajutorul unei spatule intr-o forma de copt. Netezim suprafata aluatului cu spatula umezita. Presaram afinele. Se lasa aluatul la dospit in cuptor preincalzit la 50°C, sau intr-un loc cald timp de 15-20 de minute. Se preincalzeste cuptorul pentru copt la 150-160°C (la incalzire jos) se lasa la cuptor 49-45 de minute.


Sunt mulțumită de acest tip de făină. Am mai folosit si alte variante dar consistența pâinii sau a prăjiturilor nu era la fel de pufoasă si de ușor de făcut. Eu trebuie sa am grija sa ni contina in sau soia. 

Pofta buna si sper sa va placa si voua!





Comentarii

Cea mai vizualizata reteta!